anizz sakura

Kereta Tiba Tiba Undur ke Belakang

Tuesday, November 03, 2015

Assalamualaikum..


Kuss semangat.. Kejadian benar benar berlaku pagi tadi.. Anis pergi ke pekan rembau.. Berhentikan kereta sementara di hadapan bank.. Nasib baik la anis tak ikut mak anis masuk sekali dalam bank.. Kalau tak, tak tahu la apa jadi kan.. Cerita nya macam ni.. Orang parking kereta semua macam biasa je.. Hari hari pergi pekan kan.. So tak kekok nak drive walaupun jalan sibuk.. Dengan lori lagi..

Masa nak berhentikan kereta tu, anis tergerak hati nak parking depan sikit dari lori besar tu.. Mula mula mak anis suruh parking berhampiran lori tu tapi anis ter kedepan.. So parking situ sementara mak keluarkan duit.. Memang nasib baik sangat, tak lama lepas tu dalam 2 ke 3 minit camtu, tibe2 kereta dari tempat tinggi undur dengan laju lagi.. Nasib baik ade orang tahan, kalau tidak memang habislah semua kereta dekat tepi tu.. Bila polis datang tengok, orang takde pun dalam kereta tu.. Kosong.. Mungkin orang tu tak tarik hand brake agaknye..

Cuba la bayangkan kalau anis betul betul belakang kereta tu tadi, waduhh memang kena hentam la kereta anis.. Mahu kemek tu.. Agak laju kereta tu undur.. Sampai sesak jugak jalan tadi.. Menggigil jugak la tangan tadi.. Terkejut punya pasal.. Pengalaman betul.. Pengajaran untuk ajis jugak, bila lepas parking jangan lupa tarik hand brake.. Cek btl2 dulu.. Jangan main keluar je.. Lemah semangat jap.. Hihi

Nasib baik kereta orang tu tak de kena apa apa.. So ade seorang wira.. Abang ke pakcik entah yang tiba tiba berlari tinggalkan motor dia pergi tahan kereta tu dari langgar kereta lain.. Memang hero la.. Salute...

You Might Also Like

9 Pengulasan

  1. nasib tak eksiden, alhamdullilah...

    ReplyDelete
  2. bahayanya, peringatan kepada kita semua juga.

    ReplyDelete
  3. SINGGAH PETANG ... http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. jap konpius tengok gmbr 'R' reverse gear tu tapi citer psl tak tarik handbrake., hrmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar sekadar hiasan je...hihi.. tu je jumpe gambar td.. lupe nak tulis dekat gambar sekadar hiasan..

      Delete
  5. alhamdulillah aniss terselamat dari musibah, jadikan pengajaran kay, tarik hand break jika parking huhu :)

    ReplyDelete
  6. Bahayanye...

    Kat opis pon jd gak ni minggu lepas , parking area bukit sikit, mmg tak tarik hand break... langgar kereta depan hu hu hu hu naseb calar sikit je

    ReplyDelete
  7. sungguh mengerikan.
    sib baik takde pe pe kemalangan harta & nyawa.
    alhamdulillah...

    ReplyDelete
  8. adeh seram.. hati2 ya adik manish..
    keluar rumah doa minta perlindungan.. dimana saja kita berada.. Allah jua yang melindungi.

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook