anizz sakura

Segmen Puasa& Kueh Raya Pertama

Tuesday, July 22, 2014

Assalamualaikum semua.. :) jom sebelum raya nie kita join satu segmen yang best nie.. boleh kongsi2 cerita kan.. macam best je..macam gempak je.. :)


klik banner untuk join.. :)

Pengalaman Buat Kuih Raya..

Anis belajar buat kuih raya masa umur 11tahun kot..tak pasti bila tapi yang pasti sejak sekolah rendah..masa tu anis hanya tolong bakar je..hihi.. first kuih yang anis buat masa tu.. biskut kacang rangup.. sebenarnye ade cerita biskut kacang nie..hahah... mase umur 14 tahun, anis buat sendiri biskut kacang nie.. masa tu tersalah bancuh acuan.. terlebih tepung jagung lepas tu kurang tepung gandum.. haa hambeekk rasenye.. memang tak yah cakap la.. macam kelat pun ade..hahah.. dah la dh siap buat 3 botol.. hadoiii... takkan nak bagi tetamu makan biskut tak jadi.. muke dah masam je mase tu.. simpan je la biskut kacang yang anis buat tu.. mak buat yang baru.. frust tau tak.. tak puas hati betul..hahha.. nak tau?? haa ade ke yang nak tau??hahhaha... raya ke berapa belas tah.. anis geram, anis makan biskut kacang tak jadi tu 2 hari berturut2..nah hambeekk kau sekali lagi anis.. terus cerry berry (cirit-birit).. adik2 abang2 kakak2..sila jangan ikut perangai anis nie..hahah.. macam tu la cerita pengalaman pertama buat kuih raya..hahah...


p/s : apa kata korang join jugak segmen nie? best plak kan tau cerita macam2..hihi..

You Might Also Like

21 Pengulasan

  1. SALAM. selamat bersegmen ya dear :)

    ReplyDelete
  2. Good luck Anizz, raya ni mehla dtg rumah........;-)

    ReplyDelete
  3. alahai sampai terceri berry tu...tp belajar dr pengalaman n sekarang dah terer la kan ! selamat bersegmen n good luck !.

    ReplyDelete
  4. Gud luck...selamat bersegmen ye...

    ReplyDelete
  5. Ala kesiannya Anis sampai terberry.. Sungguh pengalaman mematangkan kita.

    Terima kasih Anis kerana sudi ikut serta segmen mummy. Harap lebih ramai lagi yang sudi join..

    Selamat bepuasa dan mengejar lailatul qadar.

    Wassalam.

    ReplyDelete
  6. good luck..singgah blogwalking..nanti emel alamat rumah tau. ainsyafieqa@yahoo.com.my. nak pos kad raya..^_^

    ReplyDelete
  7. singgah dari segmen yang sama

    http://khudri2337.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

    ReplyDelete
  8. singgah baca cerita rakan se segmen... selamat hari raya

    ReplyDelete
  9. salam. singgah sini sebelum bercuti raya esok hehe

    salam jumaat & selamat hari raya serta salam kosong kosong hee ^_^

    ReplyDelete
  10. Hihi. Kak ira xigt dh pengalaman kuih raya. Yg best ms preggy adam rayyan. DaddyG tolong adik beradik kak ira buat kuih raya. Turn raya di kampung kak ira. Pastu raya kedua kat hospital. Adam keluar raya ke2. Hehe xde dah buat kuih raya pastu...

    ReplyDelete
  11. tak pandai nak buat, pandai makan je.
    kalau setakat buat agar-agar tu bole la..hehe

    ReplyDelete
  12. Cubaan pertama memang selalu macam tu..
    Janji kita tak putus asa..
    Eira datang beraya..
    http://eiraaikawa.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook