anizz sakura

Nak Mintak Tolong Semua.. Pleaseeee.. ^_^

Saturday, February 15, 2014

Assalamualaikum semua.. selamat malam.. haa anis wat tajuk gempak tak??heee.. anis nk mintak tolong sangat2 kat kawan2 anis yg anis sygi..ecewahh.,. mcm nie.. ade kawan anis tanye pasal due insurans nie..konpius nk pilih yg mane katenye.. actually anis tak tau sgt pasal insurans nie.. harap korang semua boleh bantu anis bagi pendapat tentang due jenis insurans nie..boleh tak?? dalam dilema nie..huhu.. kalau boleh nk penerangan sekali.. insurans pertama, BSN PRUDENTIAL TAKAFUL dan juga MAA TAKAFUL..tolong anis pleasee.. jasamu akan ku kenang dalam doaku.. :)

gambar incik google

You Might Also Like

20 Pengulasan

  1. semoga ada yg dpt bantu =) sy xtau pape heeeeee =)

    ReplyDelete
  2. err...kalau pasal insurans saya pun tak tau sangat kak..sebab saya masih belajar..anyway..nnti saya tlg tnya kwn2 yg da keje...:)

    jom la singgah my blog kak..nak follow trus lg saya suka..hehe tq...:)

    http://duniaaqumong.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? klau ade kwan2 yg tau pasal insurans bgtau cepat2 k.. :) btw anis dh follow awk dh.. :) blog awk xde tempat nk komen la dear.. anis xdpt nk komen ape2.. sowi taw.. :)

      Delete
    2. eh,ya ka?xperasan la sis,..nanti saya repair blog saya eh..hehe tq follow...nanti saya tlg tnyakan sebab da masuk sem baru ni dpt cerita panjang2 ngan kwn2..hehe

      Delete
    3. oke.. repair la.. anis gtau mne yg perlu sis buat je.. :) bole jugak klau letak chatbox.. nt boleh sembang2.. :) nt tnye kwan2 ye..:)

      Delete
    4. memang dulu ada letak tp xda follower..malu nak letak da... :( nnti saya letak balik..hehe..tq 4 ur advice sis...hehe

      Delete
    5. anis pon sme gak sis.. bru je bpe minggu nie rmai follower.. sis rajin2 la blogwalking ke blog2 lain.. sis pick je mne2 blogger kat chatbox anis nie.. dieorang semua baik2 n sporting2.. :) alaa kongsi ilmu n nsht kan best kan sis.. :) ape2 nk tnye anis bole tnye ye..

      Delete
    6. hehe orait sis..memang nak rajin da ni blogwalking kat blog2 lain...sharing is caring sis..tq ya...nnti ada apa2 yg kurang sis blh bg advice kat saya ya...sya pun sporting jga..hihi :)

      Delete
    7. oke..bereh..bole je.. huhu.. haa rajin2 join giveaway atau segmen ye.. dr situ dpt tmbh kawan2.. :)

      Delete
  3. minta maaf kak yus tak tahu apa2 pun pasal insuran ni.. :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe la dear.. :) ape masam2 nie..senyum je k.. :D

      Delete
  4. akk takde insurans pun.... hati2 dgn unsur2 riba je...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum... sy tak berani nk beri apa2 pendapat..sbb saya tak ada insurans.. tp apa2 pn pilihlh y terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sis.. xpe sis.. tgh survey lg nie..hee :)

      Delete
  6. Salam..
    Just pendapat saya, maaf jika ada yg x suka.. saya pernah guna prudential bsn takaful & skrg stay with MAA takaful... MAA takaful ada pakej haji... jika pencarum meninggal tanpa sempat menunaikan haji, MAA akan melaksanakan badal haji utk arwah... selain itu medical card tiada charge co-takaful...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..terima kasih atas penerangan.. :)

      Delete
  7. Salam, untuk sekurang kurangnya knowledge insurans / takaful sila ke www.adizahari.com jika ingin maklumat lanjut boleh hubungi saya.. Tiada paksaan :-)

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook