anizz sakura

Salah Tak Kalau Perempuan Yang Mulakan Sesuatu??

Thursday, June 12, 2014

Assalamualaikum... sehari tak berupdate blog nie..haishh.. masalah betul anis ni kan..huhuhu.. sekarang line tenet tah pape la.. geram je.. bukak facebook boleh pulak.. ayoyoyo... maaf kawan2 yang blogwalking ke sini anis tak balas kunjungan.. ni nak menaip entry pon cepat2 je.. idea menulis mencurah2 nie.. kalau tak update rase macam tak perfect je hari nie..hihi.. haa back to the tajuk di atas..



elok ke tak kalau perempuan yang memulakan sesuatu hubungan?? perempuan yang cakap...contohnyee "awak,boleh tak hubungan kita lebih serius?" atau ayat macam nie.. "awak, jom kahwin??" haa lagi direct kan.. err korang jangan salah faham pula taw.. anis nak tanye pendapat je.. bukan nak kahwin..hihi.. ada orang kata, sekarang takde istilah "perigi cari timba" dah.. semua boleh.. maksudnye kalau si lelaki, macam lambat sangat nak luahkan perasaan, salah tak kalau perempuan yang luahkan dulu? kadang2 kita tak nak hubungan yang takde hala tuju.. kita nak hubungan yang serius dalam erti kata lain, tak nak main2 cintan2 lepastu putus.. tak guna juge kan... so ape pendapat awak awak semua?? bukan kita nak ajak ke arah benda yang tak baik.. just nak pencerahan je.. mana tahu, berkawan punyalah lama, last2 si lelaki tadi, cakap, yang kita hanya kawan sahaja..haa sakitkan hati?? frust tuuuuu... so sebelum terlambat baik si perempuan luahkan dulu takut kecewa kemudian hari.. kalau kena reject awal2, takde la sedih sangat kan??

gambar ehsan incik google

You Might Also Like

9 Pengulasan

  1. selagi tak langgar syariat bule je kot...macam Khadijah melamar Rasulullah

    ReplyDelete
  2. Tak salah. tapi carilah calon yang boleh mendidik. bukan sekadar untuk menutup mulut orang yang asyik bertanya "bila nak kahwin?"

    ReplyDelete
  3. Zumal nak tunggu orang lamar ler ;)

    ReplyDelete
  4. malu la nak mula dulu..huk3..

    ReplyDelete
  5. Tak salah, khadijah sendiri yang melamar Rasulullah :)

    ReplyDelete
  6. sekarang ni tak pe..orang dulu2 je suka kata perigi cari timba..
    bagi miza benda ni tak de masalah pun..hehee

    ReplyDelete
  7. X salah..
    Contoh yang baik ialah Saidatina Siti Khadijah :)
    jemput join GA ini
    http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/06/giveaway-puasa-rm50.html

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook