anizz sakura

Resepi : Ayam Paprik Versi Kak Lya

Monday, October 20, 2014

Assalamualaikum..

al kisahnya semalam.. tekak nie teringin nau nau nak makan paprik ayam.. teringat dekat ayam paprik dekat satu kedai tu.. sedapp... so anis merajinkan tangan nie ke google cari resepi.. tapi takde yang berkenan di hati.. tibe2 keluar mentol dekat kepala... haaa kan kak lya pemilik blog AKIF IMTIYAZ ade letak gambo paprik dekat instagram dan blog kan aritu.. terus terjah fb nak pm beliau.. dan dengan rela hati kak lya tunjuk resepi di blognye di SINI.. gumbira sekali hati ini..huhu... 

so pegi dapur.. tengok bahan ade yang lengkap ade yang tak.. so kita main campak2 je la kan bak kate kak lya..hikhik.. haa kali nie.. anis tak tulis resepinya.. korang boleh terjah entry kak lya si pemilik blog AKIF IMTIYAZ nie oke.. comfirm sangat sedap.. adik anis tambah dua kali taw tadi..ahha... oke meh le jamu mata sikit gambar ayam paprik versi anis nie.. anis buat berkuah sikit.. sebab orang dalam rumah anis nie, tak layan lauk kering2 sangat.. kang tak laku ayam paprik den..huhu.. till then.. babai.. :D


You Might Also Like

19 Pengulasan

  1. Wah...rajinnya anak dara ni masak....ehem....dh start masak2 ni persediaan ni kannnn....hihihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr... ooppss... mungkin jugak tu.. persediaan mase depan..hihi

      Delete
  2. amboi...siap mintak resepi dengan kak Lya ye..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. mintak resepi pada yg pakar je kak sally..huhu

      Delete
  3. hahahhah samelah kite anizz...orang rumah akak pon xlayan lauk kalau kering.... nampak sodap... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy..kite geng..hihi.. nanti kang ade je la komen kenape lauk kering la ape la.. sabo je la..huhu

      Delete
  4. Replies
    1. sedap.. tu yg sampai mintak resepi tu..huhu

      Delete
  5. wahh pandai jugak adik akk sorg masak..
    bile akk leh rase air tangan anis plak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak.. baru nak belajar masak kak.. segan pulak nak hidang bagi org makan., anis xpandai masak lagi..huhu..

      Delete
  6. wah wah anizz, nampak manyak sidap, pasni tak yah gi kedai tomyam dah lah hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi... tu la kak ana..dh tau masak nye macam mne kan..hihi..

      Delete
  7. seleranya...nampak sedap dan terus terliur..boleh lah try resipi ni

    ReplyDelete
  8. Wah, nampak menyelerakan! Mintak sikit, boleh? :)

    ReplyDelete
  9. wow Anis \\^^// masak menggoda nyaaa hahaha
    alololo pandai dia masak.. bila nak kasi akak rasa :D

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook