anizz sakura

Bebel : Perlu Ke Berlagak???

Monday, May 26, 2014

Assalamualaikum..

haishhh... anis nie jarang dah taw nak meluah rasa kat blog nie.. dulu2 zaman awal2 buat blog selalu jugak la dok meluah rasa nie.. hurmm.. tapi entry tu dah hide la..hihi.. malu biar orang baca.. huhu... sebenarnyee..hurmm tak tau la nak mula dari mana.. kenape ekk orang nak berlagak??? contohh... "ehh ko poli je?? mane layak kot join budak u budak kolej semua tu.." huh!! nie ayat biase anis dengar.. aduhaiii.. kadang2 low confident dah.. kenape la ade je "manusia" yang macam nie.. tak puas hati or ape jenis nie..hurmm... lagi satu.. yang suka sangat... dengki orang... ehh kau dah kenapa "maknon"... hurmm.. orang buat tu...kau pun nak buat jugak.. kena la ikut kemampuan.. tak payah la dengki2 kot.. ape yang kita dapat ek kalau dengki dengan orang lain?? haishh tak paham betul la.. anis jarang taw nak bebel2 kat sini.. tapi hati dah panasssss sangggaaatt... janganlah berlagak eh kalau rasa diri tu tak mampu.. hairan betul dengan "maknon" tu.. nak kata family anis retis, tak jugakkk.. biasa je pun.. ayooo... soriii laaa eh kengkawan.. ayat2 merapu yang keluar nie... setiap orang ada tahap sabar taw.. nampak diam tapi jangan kata diam dungu taw.. kita tengok je la sampai bila "maknon " nak jadi camtu.. haishh.. kann dah perasan retis anis nie.. asyik ade je orang ikut, orang gosip..haishh... kembang kempis hidung anis dok menaip nie..huhukhukk...

                                                                     ^_________^

You Might Also Like

25 Pengulasan

  1. Replies
    1. masih lagi bersabar nie syira.. kalau tak, dh kena bom rumah orang tu..hihi

      Delete
  2. Statment poli je tu meh akak gayang sikit kat orang tu mungkin dorang belum habis belajar. Frankly speaking jurusa lepasan poli lagi mudah dapat kerja berbanding dgn lepas uni. Ini pengalaman akak setelah 8 tahun keluar uni. So jgn pandang sebelah mata dkt budak poli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu kak konah, anis dapat kate2 camtu.. maybe sebab anis xkerja lagi kot.. haishh panass jugak dengar.. mulut org bukan boleh kita stapler..huhu

      Delete
  3. tulis je annis sekurang-kurangnya ada tempat untuk meluah perasaan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann mama.. bila dah tulis, baru tenang sikit.. kalau tak, rase membuak buak dalam dada nie..hihi

      Delete
  4. setuju. maki je..eh bukan..tulis je..luahkan perasaan dengan menulis pun boleh membantu meredakan hati yang terbakar tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pe.. dah reda dah nie..hihi

      Delete
  5. pelikk.. ada lagi rupanya manusia macam tuuu... hish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade isya.. masih ramai macam nie isya.. nampak tak nampak je..

      Delete
  6. kan,sama la macam miza kan sebelum ni form 6..
    budak2 u tu x pndang la budak form 6 ni..
    boooo!!hahaaa
    sabar ae kak anizz,orang dengki ni mmmg cmtu
    hidup x tenang,hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mirza.. sebelum2 nie akak sabar je.. nie rase terbakar sangat.. tu meluah rasa nie.. skarang dah lega sikit dah..hihi.. akak malas nak kecoh2 tapi dah tak tahan sangat mirza..huhu..

      Delete
  7. sis kena bangga sebab dr poli tau...sekarang ni budak poli yang makin up dr budak u...seriusly..memang banyak sangat budak u yang berlagak..sampai mong sendiri fed up...biar ja org mcm 2 sis...bukan drg yg tentukan rezeki sis...sabar ya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kan mong, budak2 u yg over tu, pointer takde la gempak sgt pon..huhuhu.. sabar dah nie.. kalau tak dah jadi goku dah..hahahha..

      Delete
  8. sabar org sombong takan ke mana

    ReplyDelete
  9. amboi.. berlagaknya.. xkemana dek non oii kalau berlagak.. kan anis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu zizie.. tah ape yg di dapat dgn berlagak pon tak tau la..huhu

      Delete
  10. sabar je la kak anis.
    org cenggini bukan boleh layan sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak rilex jer nie nina.. orang tu je over terlebih..huhu

      Delete
  11. Jangan layan je anizz manusia2 riak sebegini, tak untung manapun mereka2 tu...teruskan hidup dengan penuh rasa syukur..adikku.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak ana.. anis masih lagi bersyukur.. cume manusia sekeliling nie, yg buat kita kadang2 rasa down sgt.. tapi alhamdulillah, ramai kawan kat blog nie yang baik2 bg kata2 semangat macam kak ana.. :) thanx.. ^_^

      Delete
  12. belajar mana-mana pon okay. janji menuntut ilmu tu sungguh2. :) jangan sedih2.

    ReplyDelete
  13. penyakit orang2 yg dengki nie memang susah nak dihapuskan...serba tak kena kita dibuatnya kan...huhu...

    ReplyDelete
  14. perbezaan poli ngan uni pun ade ker??hehehe..esok time cari kerja bukan uni yang menjadi krateria utama tapi result tu yang penting...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook