anizz sakura

The Liebster Award

Thursday, May 08, 2014

Assalamualaikum..... oleh kerana kawan2 yang dah tag anis, anis kena la jawab kan..hihi.. acctually tak paham sangat pun cara macam mane.. anis hentam je la ye..hihi.. haa korang yang kena tag nanti jangan lupa jawab taw.. ikut maklumat yang anis terima, ecewahh dah mcm gaya pro pulak berkate2.. *dush dush* yang anis faham, kite kena jawab soalan berdasarkan yg ditanya dan mengikut rules yang ditetapkan.. so, lets get start.. stakat nie ade 3 orang si cantik manis yang tag anis.. mereka adalah, MamaNiza , Kak Zara , Yus ...
anis akan mulakan dengan yus dulu sebab orang pertama yang tag anis.. hee.. :) anis jawab bahasa melayu la ye.. anis tak influent sangat dalam english..hahah..


Soalan dari Yus :
1. Describe briefly about yourself. Like your personality, the things that you like.
    - anis seorang yang pemalu,tapi bila dah start berborak, memang kadang-kadang tak boleh berenti dah..hahah.. muka agak garang.. tapi hati banyak bunga.. nampak hati keras,tapi kuat nangis..hihi.. benda yang anis suka, suka ketenangan kot..

2. List down your all-time favourite TV shows and songs.
- TV shows = let's eat(drama korea) , err semua crite kelaka atau cintan cintun suke..banyak sangat yang suke..tak terdaya nak senaraikan..hihi..
- Song = anis memang suka lagu hasil dari kumpulan Ungu, Sixth Sense, Rossa, Kru, Forteen dan Siti Nurhaliza

3. What is the craziest thing you've ever done?
- anis try aktiviti lasak, flying fox.. seriau tuuu.. menjerit2 dan rase macam dah hujung nyawa..hahah.. anis takut tinggi..

4. Who are your biases? You can list any celebrities that you like.
- takde bias kot..huhu..
-celebrities yang anis minat, of course semua artis Malaysia..hahah.. tapi yang paling minat, Rasulullah s.a.w. baginda adalah selebriti sampai bila2.. :)

5. Do you have any weird habits? If yes, tell us about it.
- malu la nak bagitau..huhu.. err suke gigit kuku..hahhaa..

6. What are the things that you really want to do the most?
-pergi umrah dengan family

7. Do you like reading, travelling and photographing?
- yup.. sukeee membaca.. travelling je tak pernah rase lagi..mungkin dah cube skali travelling akan jadi minat kan..huhu.. photographing memang minat..kamera canggih je takde..

8. Would you dare to sleep in haunted house overnight? Why?
- mestilah tak berani uolls.. histeria nanti..hahah... tengok pun tak boleh, ni kan pulak nak tido..hahha..

9. If you're a billioaire, what would you do?
-simpan dulu dan seterusnye settle kan hutang kalau ade hutang.. lepastu bawak semua family pegi haji dan umrah.. :)

10. How do you want your dream house to look like?
- rumah idaman anis.. sederhana besar.. kemas... ada banyak landskap cantik2..ade pokok buah.. dan paling penting, ade satu bilik khas untuk novel dan buku2 anis..hehehe..

11. What is your most favourite quote?
- Nothing is impossible, u can do it.. fighting!
- Kalau orang boleh, kenapa kita tak boleh (kate2 semangat anis dengan bff anis bila rasa down sangat2 dengan assignment..)hee.. ^_^

Soalan dari Kak Zara :
1.       described yourselves
- anis seorang yang pemalu, tapi bila dah start berborak,memang susah nak berenti.. muka garang tapi dalam hati manyak bunga woo.. nampak keras tapi kuat nangis..hehehe seorang yang takut pada biawak dan ular..sebenarnyee gelii...huhuhu..

2.       your favourite subject in high schools ?
- Akaun, Sejarah, Bi...tapi tak pernah nak dapat markah tinggi..huhuhu..

3.       what is your first job ?
- belum pernah kerja lagi.. pernah praktikal dekat Kolej Komuniti jerr..

4.       do you ever learned tae kwon do, silat, karate ?
- Nope...

5.       what is your first type of handphone ?
- Nokia 3220

6.       are you a driver ? just got license or just register a classes ?
- takde lesen lagi.. :(

7.       if you got sponsore for holiday trip, where would you wish to go ?
- Korea Selatan dan Paris ! :)

8.       what is the most thing you always do before going to sleep ?
- solat isyak dulu then tidooo.. :)

9.       what is the type hijab you mostly wear ?
- bawal, tudung segiempat.. shawl takut nak pakai..muke bambam..hahaha..

10.   what kind of sport you like ?
- badminton, petanque, bola sepak (suke tengok je)..hihi...

     11.   your favourite tv show ? 
      - semua crite cintan cintun.. hehehe... suke aneka cerita barbie.. :)

Soalan dari MamaNiza : 
1. Apa yang anda buat bila berseorangan?
- suka termenung..fikiran melayang2 entah kemane..huhu..

2. Cara anda menunjukkan kasih sayang pada insan tercinta?
- tak reti nak tunjuk.. subjektif sangat..

3. Siapakah cinta monyet anda waktu sekolah dulu?
- err... seseorang bernama SH.. tak same sekolah pon.. si dia sekolah dekat depan sekolah anis.. kirenye kami berjiran..hahah.. main balas2 surat lagi tu..hahha..nasib baik tak kantoi dengan cikgu..oopss.. ^__^ si SH pun tak tahu pegi mane dah sekarang nie..dah kawen kot..hikhik..

4. Target masa depan anda?
- nak ade kerjaya sendiri.. di samping tu nak start berbisnes..tak kisah la bisnes kecil atau besar.. :)

5. Lelaki/Perempuan yang bagaimana idaman anda?
- haaa yang nie rahsia kot mama..hoho.. yang paling utama, anis nak seseorang lelaki tu cukup pegangan agama islam, untuk bimbing anis nanti.. tak kisah hensem ke tak..yang penting hati mahu hensem ye.. :)

6. Tujuan utama anda berblog?
- dulu2 buat blog sebab saje je nak cipta akaun blog..hahah.. lepas tu jadi serius nak berblog sebab nak share ilmu atau perasaan.hihi.. dan lagi satu, nak tambah ramai kawan2.. :) 

7. Perkara yang membuatkan anda mengeluarkan air mata.
- bila hati dan perasaan dimainkan.. bila kehilangan orang tersayang.. bila lihat penderitaan orang lain.. bila memohon sesuatu dari ALLAH..

8. Apa perkara yang paling buat anda menyesal sebab tak dapat lakukan?
- mase tingkatan 5, arwah nenek anis mase tu dekat hospital tenat... anis sampai rumah pakcik saudara malam, so cadang nak tengok nenek esok pagi.. tapi ALLAH sayangkan arwah.. anis tak sempat nak lawat.. arwah nenek meninggal dunia lepas azan subuh.. itu perkara yang paling anis menyesal sangat2 sampai sekarang.. :(

9. Apa dan siapa pendorong semangat anda?
- kehidupan anis dan mak ayah la pendorong semangat anis..

10. 3 perkataan mengambarkan diri anda.
- pemalu, garang, cengeng..

11. 3 perkara terindah dalam hidup anda.  
- tengok senyuman mak ayah..
- dapat sambung belajar
- kesihatan,kewangan yang stabil.. itu je benda yang paling terindah.. :)

Kawan-Kawan Awesome Yang Akan di Tag : 

  1. http://www.bubblynotes.com/
  2. http://msredcheesecake.blogspot.com/ <=== dah jawab
  3. http://naniedean.blogspot.com/
  4. http://ciksitionline.blogspot.com/ <=== dah jawab
  5. http://www.ciklisa.com/
  6. http://zafarah.blogspot.com/
  7. http://whiteroses2013.blogspot.com/ <=== dah jawab
  8. http://anajingga.blogspot.com/ <=== dah jawab
  9. http://dorayakino.blogspot.com/ <=== dah jawab
  10. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/ <=== dah jawab
  11. http://cikna136.blogspot.com/ <=== dah jawab


11 soalan Untuk korang yang di tag pulak :

1. Why did you start blogging ?
2. What your favourite colour ?
3. Do you like reading? list fiction book you like..
4. What thing annoyed you much?
5. You cry when......
6. What do you dislike about blogging?
7. How many your current follower now?
8. What your favourite food?
9. Which state are you from?
10. What the best place in your state?
11. When is your birthday?

p/s : oke boleh la menjawab.. maaf la kalau bahasa inggeris teruk ye..huhuhu.... jangan lupe bagitau anis kalau dah jawab taw.. :) just for fun.. jangan lupe tag kawan2 korang pulak ye.. :) 

You Might Also Like

24 Pengulasan

  1. terharunya bila bab perkara yang buatkan anis menyesal.. al fatihah buat arwah nenek..
    suka mama baca cerita diri anis.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. mama nie.. malu la cmnie.. ^__^

      Delete
  2. hai kaka anis ^_^
    waa..miza kena tag la..nanti miza jawab..ekeke
    suka pulak miza baca menda2 ni..hehee ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hollaa mirza.. nanti jawab ye mirza.. :) amboii suke tang mane tu..hahah...

      Delete
  3. Tq dear Anizz... balik opis nanti Kak Nanie cuba jawab soklan2 tu ye... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke kak nanie.. :) hentam je jawabnye..hihi..

      Delete
  4. hahaha tido dalam umah hantuu..mahu berlari2 satu rumah.. -.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..tau xpe aisyah.. seriau.. huhuhu

      Delete
  5. orait orait, akan buat entri nanti, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx lisa.. :) bgtau ye nanti.. :)

      Delete
  6. Ok nnt Kak Lya join hahhaha ..
    Nak kena fikir gak nie

    ReplyDelete
  7. tq dear..tag kak ana..sat lagi cuba jawab kay..pastu kena tag kat blogger lain pula ye..maklum le 1st time ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah siap dah jawapan buat anizz ...link kat shout box yer..hehe

      Delete
  8. dah jawab..tq tag.=)

    http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  9. Salam Anizz Kak Lya dah jawap tau semua soklan2 Anizz tu
    Meh terjah jawapan kak Lya meh http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/05/liebster-award-lya-kena-tag-laaaa.html Hope Anizz puas atila yer ngan jawapan dr Kak Lya ..

    ReplyDelete
  10. 3hri 3mlm memikir ni la jwpnnye, tq utk tag nama Cikna ye.......;-)

    http://cikna136.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  11. sila baca ye anis
    http://ciksitionline.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  12. Alamak... Kak Nanie not done lagi la! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyokkk tak tau kak nanie..hehhee.. slow2 taip entry ye..hihi.. anis setia menanti..cewahhh..

      Delete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook