anizz sakura

Perkara Yang Dulu Ku Benci, Kini Ku Suka

Thursday, December 18, 2014

Assalamualaikum..

hollaa... tengahari baru nak hapdet..ngehehe.. dah lunch ke korang? makan ape? anis masak sardin je hari nie.. sedap makan dengan nasi panas2.. perghh... lapar pulak..hihi... haa sebut pasal makan dan agak kena dengan tajuk kat atas tu.. pernah tak korang dulu-dulu tak suka makan sesuatu tu.. lepas tu beberapa tahun kemudian, tekak korang tetiba nak cuba makanan tu dan at last, korang sukaaaaa gilerr makan makanan tu.. pernah tak macam tu?? anis pernah kena dan sedang melaluinya..

kadang2 rase macam apehal tah pelik dengan tekak nie.. dulu2 memilih nak makan.. sekarang makan, boleh dikatakan semua rasa nak cuba.. mungkin faktor umur yang semakin meningkat kot.. takpun nafsu makan yang nauzubillah kuat..hahahha.. dulu sampai kutuk2 makanan tu kata tak sedap la apelah.. lembik la.. busuk la..ishh bile ingat rase bersalah la pulak.... dulu anis tak suka.....

KUEY TIOW

gambar ehsan incik google

PETAI

gambar ehsan incik google

benda-benda nie la paling anis tak suka makan.. tak tahulah kenapa.. benci sesangat.. bila orang lain makan, mesti rase macam eeee rimaass.. tapi tu dulu.. sekarang anis suka dah makan semua nie.. tak kisah dah kalau mak masak takde dah mengeluh kata tak sedap..hihi.. rase macam ape yang kita tak nak dan tak sedap semua jadi sedap.. orang tua-tua kan dah cakap, jangan benci-benci nanti sayang..haa betul sangat dengan situasi anis nie haa.. dulu tak suka betul sampai nak pandang pun tak lalu.. sekarang bila nampak, terus rase terliur.. nie pon saat menaip entry nie rase macam nakkk makan je gambar nie.. padahal pagi tadi dah breakfast kuey tiow..hahah... 

anis nak pesan kat korang, jangan benci-benci terlampau taw..tak kira la benda ke orang ke makanan ke.. nanti kalau dah suka.. haa gawat sudahh..hahha.. ambik iktibar dari cerita anis nie oke..hikhik.. oke la sampai sini dulu.. happy blogging !!!

You Might Also Like

23 Pengulasan

  1. Petai sampai sekarang x makan.
    Tapi sambal petai suka gila.
    Masak tempoyak x makan.
    Tapi, sambal tempoyak....sehingga menjilat jari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. same la dr shikin.. anis makan sambal petai dengan petai yg masak lemak cili api je..kalau ulam tu tak reti..baru belajar..huhu.. sambal tempoyak memang feveret selamanya..hihi

      Delete
  2. petai makan.. tp tak fanatic sangat la.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. same la.. anis baru je belajar makan petai..hihi

      Delete
  3. dulu saya tak makan kueh tiew dan petai, tempoyak pun sama,, sekarang dah pandai makan kueh tiew tu,, cuma tak belajar lagi makan petai dan tempoyak,, baunya makkk aiii,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba start makan petai masak lemak cili api.. bau dye tak kuat sangat..anis start makan cmtu terus suka makan..hihi.. tapi tengok keadaan tekak masing2 jugak..huhu

      Delete
  4. petai tu mkn tapi skrg dh xlh mkn sbb angin... huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. same la kak maria.. anis xberapa sgt makan.. tapi boleh la..huhu

      Delete
  5. anizz,bukan setakad makanan je tau,kak ana nak kongsi satu rahsia ni,huhu dulu masa kak ana remaja memang tak suka bangat dengan orang pantai timur ehem ehem tup tup jodoh kak ana orang Kelantan, ambik kau huhu...itu je lah hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi... alamak... takut nie kak ana.. takut terkena cmtu..hahha... tulah tak leh benci sgt kan..nanti tersuka.. :D

      Delete
  6. dulu benci sekarang jatuh hati. hahaha :P

    ReplyDelete
  7. saya x de tapi my kakak ada . dulu x suka peria tapi sekrg mkn ok jer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. peria?? masih belum boleh lagi nak makan..hihi

      Delete
  8. Sampai sekarang, saya tak suka petai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dye pewangi tandas kan..huhu...

      Delete
  9. kalau sambal udang ada petai, sy amik udang je...mmg dari dulu x mkn tp x laa smpi benci ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. kalau sambal udang petai, anis slalu ambik udang je lebih..hahah...

      Delete
  10. Hahahhahahha dah makan dahh ..Tu la org tua cakap jgn benci ...Nanti jatuh sayang

    ReplyDelete
  11. Dulu paling tak suka makan lontong. Lepas kena paksa dengan kawan masa raya utk makan lontong. Terus berselera setiap kali jumpa lontong. Even tak raya pun suruh my mom utk masak..

    ReplyDelete
  12. Akak dulu tak pandai makan petai. Tapi sambal petai suka sangat makan. Petai kena kuit-kuit asingkan. Umur masuk 30an tetiba jadi hantu petai! Nampak orang jual petai, confirm akan beli :)

    ReplyDelete
  13. so skarang anis da boleh makab petai eh..? akak xleh go lagi sampai rini. dulu lagi dasyat.. kalo udang sambal petai tu sentuh pun tidak. kalo nak makan gak p amek basuh udang tu..

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook