anizz sakura

Perempuan Memang Begitu

Friday, March 06, 2015

Assalamualaikum..

perempuan memang kerap menangis kan..? setuju tak gugurl2 sekalian..kadang2 tak tahu pun sebab ape.. kadang2 sebabnya kecil je dah boleh sebab kan kita menangis.. lepas tu perempuan nie..dah nampak mata merah menyala.. bila tanya awak menangis ke?? perempuan kebanyakannya akan jawab... "taklah, saya okay je..." haaaa nampak tak..perempuan nak sembunyikan perasaan yang dah terang2 nampak kan...

Allah always there for u, talk to Allah


Sebenarnya..nak sedapkan hati sendiri..nak cool kan diri nie.. hati kadang2 beremosi sangat2 kan.. kadang2 kita tak tahu nak mengadu kat sape.. aipppp jangan macam tu... kita ade je tempat mengadu wahai kaum hawa yang disayangi.. ALLAH adalah tempat mengadu kita.. menangis la sepuasnya.. ALLAH juga yang memahami kita.. so kita jangan cepat down kalau kawan kita tak berapa mendengar luahan kita.. kita mengadu dengan ALLAH lagi baik.. lagi tenang... tak percaya??? okee.. tengah malam nanti.. kita tahajud, kita mengadu.. masa tu tenang je taw.. percayalah... ALLAH akan menenangkan kita tanpa sedar... peringatan ni untuk anis juga yang selalu je nak "menangis" 

happy blogging !! ^__^


You Might Also Like

32 Pengulasan

  1. salam dear . setuju sangat dgn entri ni . lama x bw sini , rindu . hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik ITah...suah kembali..lama tul penyepi

      Delete
  2. Perempuan mana yg begitu tu? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada org tu wat drama sakan kat airport.. haha

      Delete
    2. wanita yang menanti dengan seribu pertanyaan. menunggu atau mencari

      Delete
  3. hati wanita yang cuba cekal dan kuat di hadapan orang namun bila sendiri air mata jadi peneman,namun perlu diingat Allah sentiasa ada...

    ReplyDelete
  4. wanita ni hati tisu..
    nmpk keras skli pon ttp lembut..
    2pasal mudah mengalirkan air mata.. hihik

    ReplyDelete
  5. Wanita ni sensitif... tu yg menjadikan kita berbeza dgn kaum adam kan.

    ReplyDelete
  6. air mata memang senang ja gugur. sebenarnya saja kita djadikan mcm tu. prempuan nmpk lemah tp sebenarnya lg kuat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. QA : gugur cam rambut tu ke..leh guna shampoo tak

      Delete
  7. Menangis je klu itu boleh buat kita cool,,,lepaskan!

    ReplyDelete
  8. pernah terbaca kat mana entah...
    Allah s.w.t. memang jadikan kaum hawa ni penuh dgn airmata.. sebab airmata lah dapat membersihkan hati kita dan menjadikan kita kuat kembali........... :)

    ReplyDelete
  9. betol betol betol . senang sangat nak menangis . heee

    ReplyDelete
  10. Wanita kan sensitif, tu yg mudah menangis. Lagipun, kalau menangis boleh redakan perasaan sakit hati, why not? :)

    ReplyDelete
  11. betul tu Anis.. Allah jadikan hati perempuan ni lembut dan mudah menitiskan air mata untuk lepaskan beban yang ditanggung. bila menangis kita rasa lega.. hati orang kita jaga tho hati sendiri tak tentu hala.. mengadu hanya pada-Nya yang Maha Mendengar setiap apa yang kita nak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis JM tgk org menangis terus nk menangis..mmg PEREMPUAN sgt kan :-)

      Delete
  12. sbnarnya sy mg kurang memahami wanita yang berhati lembut ni...apa pun sensitif tu kena kawal sikit hehehe

    ReplyDelete
  13. sis dah biasa nangis sensorg dlm bilik . lebih selesa mencari penyelesaian sendiri dari bercerita pd org lain ...

    ReplyDelete
  14. Hehehe dah nama pon pompuan..keras2 camne pon ada jugak lembutnyer..bila sedih jer nangisss sedih jer nangiss..

    ReplyDelete
  15. betul tu

    http://inilamanwebsaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. best kalau dapat menangis..boleh 'bersih'kan mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong bersihkan mata saya sekali sis. ngee

      betul menangis boleh membersihkan mata. macam pernah baca di blog sapa ehh

      Delete
  17. kdg2 nangis tnpa sbb. bca novel pom boleh berderai air mata. huhu itu peliknya perempuan. haaa

    ReplyDelete
  18. kekadang menangis tu melegakan apa yang terbuku di dada sebab tak semua yang berlaku dapat kongsi dengan orang lain dan jalan yang mudah adalah menangis..

    ReplyDelete
  19. dalam tangisan ada ketenangan. terutama di malam hari berbanding menangis kehilangan seorang lelaki

    ReplyDelete
  20. Cik candy selalunya.. I'm o.k.. hehee padahal dalam hati I'm k.o

    ReplyDelete
  21. selalunya macam tu la..perempuan nu sensetif sikit...huu dayah pun drama air mata selalu juga >_<

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook