anizz sakura

Resepi : Roti Telur Inti Cheese..

Monday, September 01, 2014

Assalamualaikum... dah lama tak buat entry resepi cenggini.. sebenarnye banyak entry resepi..asyikk draffftttt je... entah bile nak publishnye..huhu... resepi kali nie senang je bagi sesiapa yang nak tukar selera time breakfast ataupun buat minum petang.. hidang pulak dengan teh o..memang terangkat.. sesekali tukar best jugak kan..hihi... untuk pembukaan bulan september nie anis share kan resepi..yeayy!! eksaited pulokk..hihi.. bulan yang bermakna bagi anis.. ape dia?? haa nanti korang tau jugak tu..hihi... rasanya ramai dah tahu kot resepi nie cemane.. tapi tak pelah anis share kan jugak untuk panduan anis mase depan..hihi...jom tengok resepi..



Bahan2 :
Roti
Telur (untuk salutan)
Cheese slice
Sedikit garam
Serbuk Lada Hitam (optional)
Minyak untuk menggoreng

antara bahan2nye..


Cara2:

1) guna la seberapa banyak roti dan cheese  yang korang suke..buang kulit roti tu dulu ye korang.. kalau suke rangup2 tak perlu buang kulitnye..

2) ambil dua keping roti dh siap potong kulit, letak cheese di antara dua roti tu.. potong empat.. ataupun ikut suka korang nak potong berapa.. potong kecil2 nie senang masuk mulut.. hihi..

3) pukul telur lepas tu ubuh garam sedikit.. kalau anis, anis letak serbuk lada hitam.. so ade rase pedas2 sikit kan..

4) last sekali, salut roti tadi dengan telur dan goreng.. haa lagi satu minyak jangan banyak sangat.. nanti loya pulak nak makan.. agak2 je minyak tu ye.. goreng dan siaappp... mudah je..

oke... selamat mencuba... ^__^



You Might Also Like

21 Pengulasan

  1. Sedapnyer.. blh buat makan petang nih. Hehe

    www.mamamyja.com

    ReplyDelete
  2. macam sedap..tapi Za tak berapa suka cheese..huhu

    ReplyDelete
  3. Boleh try ni... Yang penting ada cheeese... Hehehe..

    ReplyDelete
  4. simplenyaaa cara buat. boleh cuba ler nanti. i luve cheese... hehe

    ReplyDelete
  5. orang yg suka cheese mmg suka buatresipi nii..nyumsssss

    ReplyDelete
  6. Den kalo ado cheese yg paling gomar nak makan.

    ReplyDelete
  7. Yg mudah2 tu la yg cpt nak buat

    ReplyDelete
  8. ASSALAMUALAIKUM.
    TUAN RUMAH CAM BEST JE.
    BOLE CUBA TUE...

    http://jmbelog.blogspot.com/2014/02/jm-that-jmbelog-mari-kita-tukar-link.html

    ReplyDelete
  9. waaaa...sedapnya sis...cheeseeee....aduh...xblh jd ni sis..tliur tgk...haha

    ReplyDelete
  10. saya punye x sempat nak buat pun.
    amik roti terus makan je..hahaha

    ReplyDelete
  11. thanks share resepi ni.selalu buat roti telur je.tak kreatif plak nak letak cheese.hehe

    ReplyDelete
  12. Nyum nyum sedapnya

    Jangan lupa join segmen ABM ye
    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/09/segmen-giveaway-merdeka-hari-malaysia.html

    ReplyDelete
  13. boleh try lepas ni..macam sedap je =)

    ReplyDelete
  14. salam. cheese??? i love cheese heee

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook