anizz sakura

Bloggers ; Let's Feed Exchange

Saturday, February 07, 2015

Assalamualaikum..



šŸ”¹Let's Feed Exchange merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog. Setiap feed blog yang terlibat akan terpapar pada blog yang berlainan dalam tempoh 3 hari. Contoh: hari ini di blog A, selepas 3 hari di blog B dan seterusnya.

šŸ”¹Aktiviti ini seterusnya membantu sesama blogger untuk lebih bersemangat dalam berblogging dan mengambil peluang ini untuk optimumkan faedah berblogging.

šŸ”¹Selain itu merapatkan ukhuwah antara blogger. Masalah mengenai blog boleh diselesaikan bersama dan sama-sama berkongsi kebaikan berblogging.

šŸ”¹Blogger di luar sana yang berminat nak menyertai Exchange Feed ini boleh email atau hubungi melalui whatsapp pada nombor yg tertera di atas.

#letsexchangefeed #exchangefeed #feedblog #blog #blogger #bloggermalaysia


Syarat-syarat sangat mudah..tak payah risau strict ke ape.. yang penting same2 tanggungjawab kita terhadap kumpulan dan juga tujuan kita bergroup.. tak perlu risau kena pakai coding ke ape..just step mudah sangat tak pening2 kepala..


1. Exchange feed setiap 3 hari.
2. Masa perlu exchange feed : sebelum jam 9.00 pagi
3. Ukhwah blogwalking. Wajib at least sekali terjah kawan2 group setiap hari.( utk up uv kawan2 )
4. Kat sini kita open. Mana yg diam/tdo kita tegur.
5. Kalau tak boleh commit boleh undur diri. Tiada paksaan di sini.
6. Kedudukan exchange feed berada di atas sekali dan memaparkan 5 entry terkini. (Sekiranya ada masalah dengan template sila maklumkan)


**haa apa tunggu lagi..kalau berminat..mai la join.. selagi masih ade..

Happy Blogging!!

You Might Also Like

25 Pengulasan

  1. nanti sy hadam betul2 projek ni. :D huhuuu,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konsep mudah, i help u, u help me. Kemudian kita buat grouping, feed blog kita akan masuk ke semua blog yg join group.

      Delete
  2. Replies
    1. aah nani.. td bz plus intrnet semput..huhu

      Delete
  3. Replies
    1. try lah join CM...kerana CM rajn update blog..kalau JM..huhhu..mmg x mampu

      Delete
    2. So far dah ada 10 orang...jom join sama :)

      Delete
  4. Da trbaca tdi kat blog Kak lya, mnarik.tpi lya ni blogger tengelam tumbul.nak bw pun x menentu hihi

    ReplyDelete
  5. Menarik tu. InsyaAllah nnt kalau ada kesempatan Cik Candy join sekali ye. (=

    ReplyDelete
  6. sis JM hanya mampu baca je tapi belum mampu nk join huhuh

    ReplyDelete
  7. memang best dah join. semua awesome saling membantu dan mengebom entri hehe

    ReplyDelete
  8. berminat tapi takot xleh commit tu la.. huurm..
    bukan selalu bukak blog pun.. jenguk thru henpon saja..

    akak support kawan2 yg join ya ? go go !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bestnya guna hp ni... hp boleh letak tepi katil... bangun tido pon boleh sambung komen... he he he...

      Delete
  9. mari mari join. rugi lepaskan peluang. promosi blog kita di blog rakan lain secara percuma

    ReplyDelete
  10. Tak mampu nak join sebab komitmen banyak ke tempat lain..berbw ni pun kadang-kadang ja

    ReplyDelete
  11. Pelan2 nanti SS cuba fahamkan...

    ReplyDelete
  12. Risau kalau x dapat bagi full commitment.

    ReplyDelete
  13. Cik Candy dah join.. Anda bila lagi (=

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook