anizz sakura

Teringin Nak Makan Kuih Cara Berlauk

Tuesday, February 24, 2015

Assalamualaikum..

Hollaa... selamat kepetangan semua.. tadi terlelap.. lepas tu boleh pulak la mimpi kuih cara berlauk macam gambar kat bawah ni... aiyakkk ! sedapnyeee... anis memang tak berapa minat kuih cara berlauk tapi yang makcik ni punye memang sedappp! terasa daging,bawang..memang ummmphh! hahah... teruk betul ni punye teringin.. tapi sayangnye.. kuih ni ada kat Melaka je uolls.. Makcik tu duduk Melaka la pulak.. jauhh la cmni..anis duduk nogori..haiyooo...bersabarlah wahai tekak ku sayang.. nanti kita balik Melaka lagi,kita order banyak2 ye..hikhik... buat sementara kita buat cekodok je la..hahah..

Happy Blogging !!


You Might Also Like

27 Pengulasan

  1. kuih cara tu bukan ke patutnya yg kecik2 tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuih cara ni pakai acuan kuih bakar kot...puas ni kalau dapat sebijik begini :)

      Delete
    2. Ini kena nganga mulut luas2...

      Delete
  2. dari mimpi menjadi entri, bagus gak ni Anizz, semalam aRz cari kuih tradisional hari ni Anizz pula.. :)

    ReplyDelete
  3. pehhh sedapnyaaa kalau dapat makan kuih cara berlauk ^^

    ReplyDelete
  4. bulan pose byk la org jual kuih cara berlauk..
    tp kurang suke.. hihi..

    ReplyDelete
  5. tak sabar nk komen benaqnya..hihi.

    kalo yg biasa pcl makan dia bentuk mcm kura² xde kepala..haha kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha sabau jerr laaa..yupp bentuk kura2 tuuu

      Delete
    2. Hihi.. Tak pernah terpikir la plak kan bentuk kura2..

      Delete
  6. sedap kan kuih cara berlauk..kak wana pun suka makan.. :)

    ReplyDelete
  7. Nanti balik Melaka, order banyak2 then simpan dalam freezer. Bila teringin panaskan je.... ;)

    ReplyDelete
  8. wahhh nampak sodap je tuuu! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nsmpak pon dahh sodaap klau mkn lg laaa sodaap tak gtu kak cik

      Delete
  9. Alahaiii teringin ker ..kesiannyer ..takpe2 nnt g Melaka cari hehe

    ReplyDelete
  10. dekat jer Melaka ndan Nogori tu... kalau saya makan dan balik hari... sempat lagi naik menara ngan makan asam pedas... hahahaha

    ReplyDelete
  11. teringat pulak kat makcik akak,dia buat kuih cara memang sedap dan tak kedekut dengan isi..menyelerakan

    ReplyDelete
  12. adoyai sedapnya. jumpa time kat bazar ramadhan je ni. tp skrang punya cara berlauk, sikit sangat intinya

    ReplyDelete
  13. petang2 tengok post ni memang la..adoii lapor den..huhu

    ReplyDelete
  14. nampaknya Anis perlu jadi menantu makcik tu baru leh mkn hari2 idok pun time mengidam oder je :-)

    ReplyDelete
  15. ahahaha Anis kalah orang ada baby ni ehehe.. jenuhlaaa acik tu duduk jauh..
    orang melaka je ke makan kueh ni ? kat area rumah akak kekadang ada gak orang jual..
    tapi akak xminat.. akak ske yang normal tu..

    ReplyDelete
  16. Seriusly...cara berlauk... my all time feberet

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook